Sylvi Listhaug kom gående alene oppover Stortingsgata på vei mot Stortinget da hun ble passet opp av Gaza-aktivister som eglet seg innpå henne og ropte slagord. De fulgte henne helt til dørene inn til Stortinget. Listhaug er rystet.

– Jeg har opplevd mye og har levd med politibeskyttelse i flere år. Men dette er det mest truende jeg har opplevd.

Dagsrevyens Peter Svaar viser sekvensen aktivistene selv har lagt ut til Oslo-politiets stabssjef, Harald Nilssen, som sier at dette er «innafor», det er hva politikere i dagens situasjon må finne seg i.

Listhaug reagerer kraftig.

– Da må jeg revurdere mine vaner. Jeg kommer ikke til å bevege meg i sentrum alene etter dette.

Listhaug har registrert en utvikling der Gaza-aktivister får særbehandling. De kan stille seg opp hvor som helst og kan blokkere innganger til Stortinget, uten at noe skjer. Hun mener Oslo-politiet lider av berøringsangst.

– Aktivistene er en fare for demokratiet, sier Listhaug, som er rystet over politiets passivitet.

 

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202403/NNFA19031324/avspiller

 

NTB har ikke saken, og vi finner den heller ikke på nrk.no. Det kan leses som en bekreftelse av Listhaugs ord: Gaza-aktivistene kan gjøre som de vil. Det er grunn til å minne om at trusler og hatmeldinger mot politikere er en av medienes kjepphester.

 

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.