Saken lagt på is: Statsadvokat Kristin Røhne. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Rettssaken mot en taxisjåfør som er tiltalt for voldtekt, skulle starte i Oslo tingrett onsdag, men han møtte aldri opp. Mannen har utenlandsk opprinnelse.

Det ble ikke noe av rettssaken mot den voldtektstiltalte taxisjåføren med utenlands bakgrunn, som skulle startet i Oslo denne uken.

Ifølge tiltalen har taxisjåføren voldtatt en kvinnelig passasjer og bortført en annen kvinne som ble utsatt for seksuelle handlinger, skriver Nettavisen.

Hele seks dager var satt av til rettssaken. Dette kan det nå settes en strek over, i hvert fall inntil videre.

NTB melder om saken.

– Tiltalte har ikke møtt opp til noen av dagene i retten. Bakgrunnen for det vil ikke jeg spekulere i, men saken er nå utsatt på ubestemt tid, sier mannens forsvarer, advokat Thea Vattøy Kristensen.

Det opplyses at tiltalte er ikke norsk statsborger. Statsadvokat Kristin Røhne sier at han trolig har forlatt landet, og dratt til et ukjent bestemmelsessted.

– Vi skal gjøre videre undersøkelser for å finne ut av hvor han eventuelt befinner seg. Videre skal vi ta opp spørsmålet om vi skal etterlyse ham internasjonalt eller nasjonalt, sier Røhne.

Mye kan tyde på at mannen er ute av lovens nett for godt, og kan eventuelt fortsette sin virksomheten både som taxisjåfør og antatt voldtektsmann et annet sted i verden.

 

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.