Payam Afshar. Foto: LinkedIn.

I en Facebook-gruppe med mer enn 20.000 medlemmer kalt «Free Palestine – Save Gaza» luftet Norge-bosatte Payam Afshar nylig tanken på å kartlegge pro-sionistiske nordmenn, avslører Dagen.

Afshar sammenlignet initiativet med ønsker om registre over pedofile, skriver den kristelige dagsavisen, som har dokumentert saken med skjerm­dumper fra Facebook-gruppen.

«Jeg legger merke til at flere og flere etterspør lister over Pro Zionister (sic) som bor i Norge som støtter det Zionist-staten Israel driver med i dag. Er det innafor å hjelpe til med å lage en slik liste og bistå i kartleggingen av dem», spør Payam Afshar.

«Jeg tenker det blir vel litt på samme måte som man ønsker et offentlig register over pedofile som er dømt for seksuelle overgrep mot barn osv. Bare at det her er Zionister som støtter folkemord, drap på barn og kvinner og eldre og menn», fortsetter Afshar.

I et innlegg 25. januar spør Afshar om det finnes lister over nordmenn som har tjeneste­gjort i det israelske forsvaret.

Afshar forsøker å nedtone ordbruken idet Dagen konfronterer ham med den. Han ville «dra i gang en debatt» og har angivelig ikke tatt til orde for en liste. Og om det nå først skulle lages en liste, skulle den kun omfatte personer som «støtter fanatisk drap av barn og folkemord».

Dagen spør ikke om skepsis til våpenhvile i Gaza-krigen etter Afshars oppfatning er ensbetydende med en slik støtte.

På spørsmål fra avisen benekter Afshar at jøder har noe å være redde for.

Det Mosaiske Trossamfunds (DMT) tidligere forstander Ervin Kohn nedsabler Afshars idé og trekker en linje til Holocaust i Norge:

– Dette er i beste fall doxing, hensynsløs atferd og straffbart. Det er også ganske historieløst. Jødene har en spesiell historie med å stå på lister i Norge, sier han til Dagen.

Truslene mot jødiske mål i Norge er skjerpet, opplyser Politiets sikkerhets­tjeneste (PST) til Dagen.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.