Royal Navy er bedt om å sende HMS Queen Elizabeth til Rødehavet for å bistå i den pågående kampen mot houthi-opprørerne. Men ønsket vil bli avvist, fordi mannskapsmangel betyr at støtteskip ikke er tilgjengelig.

Rekrutteringskrisen i det britiske forsvaret får altså konsekvenser, skriver The Telegraph.

Dette blir kjent kort tid etter at USA med støtte av britiske styrker angrep houthiene i Jemen. Nå ser det ut til at britene har lovet mer enn de kan holde.

Problemet er at supplyskipet Fort Victoria ikke har satt til sjøs etter  en reparasjon som er fullført, siden Royal Navy mangler personell.

Lord West, den tidligere First Sea Lord, er kritisk.

«Det er grusomt at marinen har latt Fort Victoria komme til den tilstanden det er i. Med tanke på at hun [Fort Victoria] er den eneste, burde det ha vært en veldig høy prioritet når hun returnerte fra CSG 21 for å forsikre seg om at hun var i tipp topp stand hvis hun skulle trenges.»‌

On Thursday night, four RAF Typhoon fighter jets, supported by a Voyager air refueling tanker, used guided bombs to conduct precision strikes on two of the Houthi facilities in Yemen. The Ministry of Defence confirmed that “several key targets at the airfield were identified and prosecuted by our aircraft”.‌

However, the former head of the Navy cautioned that there was a “general lack of understanding of the capability of an aircraft carrier” in response to the recent strikes.‌

Lord West mener det er ekstraordinært at Royal Navy ikke er i stand til å sende et hangarskip til Rødehavet i en situasjon hvor 24 ekstra jagerfly hadde bidratt sterkt til å oppnå de militære målene.

– If we had an aircraft carrier there we could have had 24 aircraft only 100 miles from Yemen ready to go at any moment and reattack.

John Healey, som er skyggeminister for forsvaret for opposisjonspartiet Labour, kritiserer nå Sunak-regjeringen, men heller ikke Labour har så mye å skryte av når det gjelder bevaringen av britenes forsvarsevne.

Dog er det mange år siden Labour satt med makten, så selvsagt må Det konservative parti bære ansvaret for dagens situasjon. Labour har også kommet med valgløfter om å ta bedre vare på britiske veteraner.

Dog blir det ikke så mange veteraner hvis man ikke klarer å trekke til seg nye rekrutter. Flere Nato-land, inkludert USA, sliter med det samme problemet.

Les også:

Forsvaret i USA er et skremmende symbol på en kultur som er i ferd med å råtne

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.