I går publiserte Document en artikkel av Jelena Bonner om hvordan svenske Socialdemokraterna forsøker å gi sine politiske motstandere skylden for den svenske migrasjonskatastrofen. Den svenske YouTube-stjernen Henrik Jönsson publiserte lørdag noe lignende.

Henrik Jönsson er en av Sveriges mest populære podcastere, og nyter faktisk såpass mye respekt at han tiltrekker seg toppolitikere og inviteres til debatter i SVT. Han ble kjent da han flyttet tilbake til Malmö etter å ha drevet forretninger i London i noen år.

Da ble han utsatt for et ran hjemme. Han spurte politiet om hva han burde gjøre, og fikk råd om å rett og slett flytte ut av sin hjemby. Jönsson skrev en artikkel om opplevelsen som fikk stor oppmerksomhet, og senere startet han å produsere ukentlige YouTube-klipp, som han sirlig presiserer publiseres klokken 08.00 presis hver lørdag.

Han har etter hvert utvidet produksjonen betydelig, og jeg har fulgt sendingene hans noen år.

(S)kamløsheten fortsetter: S krever unnskyldning fra statsministeren for tidligere migrasjons­politikk

Jönsson er liberalist, og litt av en jålebukk. Et par av skoene hans koster trolig mer enn hele min garderobe. Men han er belest, oppdatert og dyktig, og tar opp en rekke temaer som engasjerer. Innvandring, kriminalitet, økonomi og klimagalskap kan nevnes.

Under lørdagens sending dokumenterer han hvordan Socialdemokraterna bløffer når det gjelder migrasjon. De opptrer som Demokratene i USA, og projiserer sine egne feilgrep over til sine politiske motstandere. Heldigvis blir de avkledd, både av vår skribent Jelena Bonner, og av Henrik Jönsson. Bonner skrev for øvrig sin artikkel før Jönsson publiserte sin video.

Du kan se sendingen nedenfor. Häng med!

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.