Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde mener at USA må inn i krigen i Ukraina og angripe russiske styrker.

Han frykter at Ukraina kan tape krigen, skriver Klassekampen.

– Skal du ha slutt på denne krigen, må du bruke muskler. Det viktige nå er at offensiven blir avsluttet, slik at Ukraina ikke blir lagt i grus. Putin og Zelenskyj er ikke villige til å forhandle om fred, det vil ikke skje. Om USA angriper russiske styrker inne i Ukraina, tror jeg de vil bli mer defensive, sier Tybring-Gjedde.

Han er utenrikspolitisk talsperson for Frp. Stortingspolitikeren frykter ikke atomkrig, men tror USA kan presse Russland til fredssamtaler. Han sier det er viktig at USA i så fall handler alene og at et kollektivt angrep fra Nato kan få uante konsekvenser.

– Jeg tror at et direkte amerikansk engasjement vil kunne føre til at Russland vil ønske å innlede fredssamtaler, sier Tybring-Gjedde.

Tybring-Gjedde mener USA kan bruke ubåter, skip og krysserraketter til å angripe russiske styrker i Ukraina. Han sier den siste tidens eskalering i angrep er farlig, også for Norge.

Venstre-leder Guri Melby mener et amerikansk angrep er en virkelighetsfjern tanke.

– Jeg synes det er en omvei for norske politikere å fokusere på hva vi mener andre land skal gjøre. Det er virkelig litt virkelighetsfjernt å tro at det er aktuelt nå. Jeg mener det viktigste er å fokusere på å øke vår støtte, som kan motivere USA til å øke sin, sier Melby.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.