Israel Defense Forces (IDF) kjemper i hjertet av Gaza by for første gang på flere tiår, ifølge en ledende israelsk offiser.

Generalmajor Yaron Finkelman, sjefen for den sørlige kommandoen i Israel Defense Forces, sier at israelske styrker har infiltrert byen etter å ha omringet Gaza de siste dagene, skriver The Telegraph.

Å erobre Gaza by anses som en viktig del av en bakkeoffensiv med sikte på å utrydde Hamas fra enklaven. Men oppgaven vil bli krevende, for det er nettopp her de Hamas har sine hovedkvarterer, og det er mange kilometer med tunneler under byen, gjerne strategisk plassert under sykehus og skoler finansiert av FN.

– For første gang på flere tiår kjemper IDF i hjertet av Gaza by, i hjertet av terroren, sa Finkelman.

– Vi fortsetter med all vår makt, med målet om å beseire den avskyelige Hamas-gruppen … Vi vil ikke hvile, vi vil ikke stoppe, før vi oppfyller oppdraget vårt – før vi har sikret seieren.

Generalmajor Finkelmans kommentarer kom etter at den tidligere israelske statsministeren Ehud Barak advarte om at landet bare har noen uker på seg til å beseire Hamas på grunn av skiftende vestlig mening om Israels offensiv på Gazastripen.

Finkelman fikk oppmerksomhet for den inspirerende talen han holdt for troppene i den sørlige kommandoen før de entret Gazastripen. Det tok bare noen dager før Gaza by var omringet. Nå pågår striden på innsiden av fiendens porter.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant bekrefter i kveld at IDF er inne i sentrum av Gaza by. og han sier også at den Hamas’ øverste leder på Gazastripen, Yehya Sinwar, er «isolert i sin bunker». Han gjentar kravet om at at gislene må vende hjem før Israel kan gå med på noen humanitær pause i krigen.

Israel får også stor støtte.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.