PST sier at trusselnivået mot jødiske mål har økt. Det er leder for kontraterroravdelingen, Lars Lilleby, som sier at trusselbildet er skjerpet for både jødiske og israelske mål.

Strategisk analytiker Celine Schiøtt hos PST understreker at det ikke er rettet noen konkrete trusler mot Norge, men at man likevel kan se begynnelsen på en negativ utvikling.

– Det har vært jevnlige markeringer i Norge, og disse er lovlige og fredelige. Likevel kan disse tiltrekke seg mennesker med radikale og ekstreme holdninger som ønsker å utnytte situasjonen, sier hun.

Hun minner også om at rapporter fra krigssonen vekker sterke følelser hos alle, også hos ekstremister.

– Vi vet at dette kan trigge terrorhandlinger, sier hun.

Det stemmer ikke at markeringene for Gaza har vært fredelige. De har vært aggressive og pågående. Da MIFF avholdt demonstrasjon foran Stortinget, sto Gaza-vennene på andre siden av gaten og forsøkte å overdøve arrangementet. Det er også sagt ting på sosiale medier som hyllest av Hamas og massedrapene. Dette er den typen hatprat som politiet i dag ellers er svært opptatt av.

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.