Politiet på åstedet etter et drap i Stockholmsområdet. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

Den 13 år gamle gutten som ble funnet drept sør for Stockholm tidligere i september, ble skutt i en gjengkonflikt, ifølge politiets opplysninger.

Da en 13-åring ble funnet skutt og drept utenfor Stockholm for en ukes tid siden, ble de antatt at han kunne være offer i den gjengkrigen som for tiden pågår i Sverige.

Men det ble ikke bekreftet fra politiet.

Document omtalte saken her:

13-åring funnet drept i Sverige, knyttes til kriminelle nettverk

Nå kommer imidlertid politiet på banen med opplysninger som bekrefter en slik sammenheng, den unge gutten, eller barnet, var faktisk et offer for denne gjengkriminaliteten.

– Det er opplysninger som jeg ikke kan gå nærmere inn på av hensyn til etterforskningen, som viser at gutten ble utsatt for den grove og fullstendig hensynsløse gjengvolden, sier Lisa dos Santos i svensk påtalemyndighet.

Gutten ble skutt i hodet, opplyser hun.

NTB-TT melder om saken.

Han ble funnet død i et skogsområde forrige mandag i Haninge sør for Stockholm. Dette er ett av mange områder omkring hovedstaden er den innvandrerrelatert, gjengbaserte volden nå har nådd høyder man forbinder med land helt andre steder i verden.

Aftonbladet skriver at politiet mistenker at han ble drept et annet sted og deretter dumpet.

Han var ikke kjent av politiet fra før. Mange av de barna/ungdommene som rekrutteres til å bli med i gjengene, er nettopp ukjente for politiet.

De kan også i liten grad utsettes for straffereaksjoner om de blir tatt.  Men som deltakere i krigen får de åpenbart ingen nåde selv om de er barn, de skytes og drepes som andre kriminelle.

Politiet ønsker tips i saken og, har offentliggjort offerets fornavn, Milo.

Den siste tiden har flere gjengvoldssaker med svært unge ofre rystet Sverige. I sommer ble to 14-åringer funnet døde på ulike steder utenfor Stockholm.

Les mer om gjengkrigen: 

Voldseksplosjonen: En uke som ryster svenskene

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.