Etter hvert som resultatene tikket inn ble det klart at INP hadde gjort det som har vært regnet som nesten umulig: Bryte gjennom på landsplan. Men hvor var representantene for INP? De glimret med sitt fravær. Har ikke NRK nummeret til Owe Ingemann Waltherzøe?

Vi har vanskelig for å tro at ikke INP var forberedt på et scenarie der de ville bli tungen på vektskålen lokalt og nå opp på nivå med Rødt og KrF på riksplan. Energipolitisk talsmann Kjell Erik Eilertsen har mobil. Har ikke NRK nummeret?

Slik kunne det virke, for morgensendingen rullet uten at noe ansikt illustrerte INPs fremgang. De hadde ikke en gang et bilde på Marienlyst. Med det store apparatet NRK demonstrerte mandag kveld var det oppsiktsvekkende svakt.

Er politikken blitt et spill mellom Stortingspartiene? Vil nykomlinger forstyre balansen? Slik kan det virke. Konservativt manglet til og med stemmesedlene flere steder. Det er utilgivelig.

Kanskje finner vi svaret i maktbalansen i Oslo som er helt annerledes enn på riksplan. Der har SV og MDG over 10 prosent hver seg, mens V har 9 prosent. Tredve prosent bare til disse tre, pluss Ap på 18. FrP på stusselige 6 prosent. De føler de har rett til å styre. Da første resultat kom til MDGs valgvake forsøke ikke Rasmus Hansson å være blid en gang. Han snudde ryggen til kamera.

Denne gang trodde mediene at ekstremværet ville gi uttelling for MDG og miljøpartiene. De har jo skremt publikum fra sans og samling.

Men bare 62,2 prosent gikk og stemte. Skremselspropagandaen virker ikke. Bortsett fra i Oslo hvor MDG fortsatt scorer 10 prosent.

Oslo er blitt en by som politisk ser helt annerledes ut enn resten av landet. Dette er problematisk fordi Oslo er maktsentrum.

Nå er det ikke lenger by og land hand i hand, nå er det venstresiden som står for forskjellspolitikken, selv om Raymond sa byen trenger rødt styre for å sørge for fordelingspolitikk, siden et er så mange rike der – og fattige.

Oslo er langs samme spor som de venstreorienterte storbyene ute i Europa og USA. Den såkalte utjevningspolitikken gjør at forskjellene øker.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.