Det pågår en stor politiaksjon noen hundre meter unna spillerhotellet til det norske landslaget, men de skal ikke være direkte berørt.

Dette melder NTB. Det dreier seg om det norske kvinnelandslaget i fotball, som spiller sin første kamp i om noen få timer, klokken 09.00 norsk tid mot vertene New Zealand.

Avisen New Zealand Herald skriver at det oppsto en hendelse midt i sentrum av Auckland i morgentimene. Politi og ambulanse er på plass.

Pressekontakt Halvor Lea opplyser til NTB at det norske landslaget ikke er direkte påvirket av hendelsen.

«Vi ser helikopter og en rekke politibiler fra hotellet, men ikke noe utover det», skriver Lea.

I etterkant kunne man høre skyting ved et av hotellene flere av VM-lagene bor på. Både vertsnasjon New Zealand og Filippinene bor på et av hotellene som ligger rett i nærheten av aksjonen. Mange politibiler er parkert utenfor.

Sivile i området er bedt om å søke tilflukt i HSBC Tower, og flere gater skal være avstengt. Journalister fra NTB og VG opplevde dramaet på nært hold.

Tungt bevæpnet politi tok seg inn i området. Et politihelikopter svevet over området, og man kunne telle over 20 utrykningskjøretøyer bare i gata utenfor hotellet VM-lagene New Zealand og Filippinene bor på. Det er også et offisielt mediehotell der blant andre NTB og VG bor.

VG skriver at seks personer er skadet, og tre av dem skal være alvorlig skadet. Litt senere rapporteres det om tre døde, hvor gjerningsmannen skal være en av dem.

New Zealand Herald oppdaterer saken.

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.