Både Venstre og Sosialistisk Venstreparti er skeptiske til mer våpenbruk i politiet.

Partiene sier de er «bekymret over denne utviklingen».

Sosialistene viser til en kartlegging Klassekampen har gjort, hvor det siden 2018 har blitt behandlet 33 episoder om skyting fra politiet, der fem personer har blitt drept.

Tallene er en økning sammenlignet med tiårsperioden mellom 2009 og 2019. I snitt var det i denne perioden to skyteepisoder årlig som førte til skadde. I hele tiårsperioden ble tre personer drept av politiet.

– Dagens regler for bruk av skytevåpen er det lengste vi som samfunn bør gå i å gi politiet tilgang på skytevåpen, sier justispolitisk talsperson Ingvild Wetrhus Thorsvik i Venstre til Klassekampen.

Snillistene følger opp:

– Vi skal være glade for at vi i Norge har hatt et politi med sivilt preg. De aller fleste oppdrag løser politiet uten våpen, og vi ønsker ikke mer bruk av våpen, sier stortingsrepresentant Andreas Sjalg Unneland (SV).

Medieprofil knallhardt ut mot snillistene i Norge

Ingen av dem lytter til hva Politiets Fellesforbund sier om den økte bruken, nemlig at den ikke er ønsket, og at de helst skulle sett at det ikke var behov for det.

Men Norge har som kjent importert «en del folk» som ikke bryr seg om hva politiet, SV, Venstre, eller norske lover sier.

– Vi registrerer en økende tendens til våpen hos en del folk som politiet møter og i oppdrag som politiet må løse, sier nestleder i Politiets Fellesforbund, Ørjan Hjortland.

Tilstandene i Norge har blitt slik, at Politiets Fellesforbund nå ønsker at politiet alltid skal ha våpen, og sier at det er bred støtte for dette blant politifolk.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.