Tidligere LO-leder Gerd- Liv Valla. Foto: Lise Åserud / NTB

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla mener hele EØS-avtalen må revurderes, hvis ikke Norge kan bestemme strømprisene nasjonalt.

Gerd-Liv Valla har engasjert seg sterkt i strømprissaken, og er leder den alternative energikommisjonen. Denne kommisjonen mener det må være en makspris på strøm på 50 øre per kilowattime i Norge.

Nå går Valla til angrep på EØS-avtalen, som hun mener har mye av skylden for at norske strømkunder ender opp med rekordhøye regninger.

NTB melder om saken.

– Hvis det er slik at EØS-avtalen binder oss på hender og føtter, da må enhver av oss kanskje tenke på nytt om den avtalen, sa Valla i en appell til Rødts landsmøte lørdag, ifølge VG.

Det ligger i kortene at hun ikke er fremmed for utmeldelse av EØS.

Hun argumenterte også for at Norge må utnytte handlingsrommet i EØS-avtalen bedre.

Valla har også tidligere kommet med tydelige utspill knyttet til strømprisene, se sak under.

Document skrev tidligere i år blant annet dette om Vallas utspill i saken:

Tidligere LO-topp Gerd-Liv Valla sier fagbevegelsen og grasrota i Arbeiderpartiet må redde statsminister Jonas Gahr Støre fra regjeringshavari.

Hun tror strømsaken har kraft i seg til å velte regjeringen.

– Ja, det tror jeg. Den har i hvert fall kraft i seg til å gjøre valget til Stortinget neste gang veldig vanskelig, sier Gerd-Liv Valla til Adresseavisen.

Hun er klar på hva hun mener om strømstøtten:

– Dagens strømstøtte er et system der man tar inn veldig mye penger og leverer litt ut, pakket inn i et argument om renteproblematikk.

Les også: 

Gerd-Liv Valla: – Strømprisene kan senke regjeringen

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.