Rassemblement Nationals (RN) frontfigur besvarer spørsmål fra pressen etter andre runde av det franske parlaments­valget i Paris den 7. juli 2024. Foto: Louise Delmotte / AP / NTB.

Det behager ikke makten å fortelle at Rassemblement National fikk flest stemmer i andre valgrunde i Frankrike:

Facebook tok ned Documents post om saken basert på det franske innenriks­­departementets offisielle tall.

Det forteller en hel del om hva slags digitalt regime offentlig­heten er gjenstand for.

Man skal ganske enkelt ikke vite at det er RN som har størst oppslutning, selv om det ikke resulterer i størst uttelling.

I sitt storsinn varsler FB om forbrytelsen:

Men idet man vil undersøke hvilke av de antydede mulighetene som finnes for å følge opp saken, kommer man bare til en generisk side der det ikke er spor etter reaksjoner på tankeforbrytelsen.

Facebooks automatikk misforstår rett som det er informasjon, og de gangene man får teknisk mulighet til å klage på algoritmenes hærverk, kommer det rett som det er en unnskyldning fra FB når et menneske har gått inn og sett at det ikke handler om villedende informasjon.

Dog ikke denne gangen. Man forsøker å finne veien rundt i den elektroniske Kafka-verdenen, men kommer uunngåelig til kort nå og da.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.