Guvernøren av Nord-Dakota, Doug Burgum, sier USA er i krig med Russland, men ennå ikke har kommet seg til å sende styrker dit, men det er bare et spørsmål om tid. Uttalelsene er bemerkelsesverdige all den tid Burgum er blant de fremste kandidatene til å bli Trumps visepresidentkandidat.

Han nevnes ofte i konkurranse med senator J.D. Vance.

Det spørs om han har noen sjanse etter disse uttalelsene. Amerikanere flest har ikke lyst på flere militære eventyr i utlandet som ikke berører USA direkte.

 

Burgum, som står på Donald Trumps liste over potensielle motkandidater, ser ut til å doble den neokonservative impulsen om å engasjere resten av verden med militærmakt. Burgum har lenge uttalt at USA er involvert i en kald krig med Russland og Kina.

Nå er han enda mer hensynsløs, og sier til en reporter at «Vi er i krig med Russland, vi har bare ikke sendt tropper ennå.»

Burgum fortsatte med å antyde at de hundrevis av milliarder skattebetalernes dollar og den militære bistanden som gis til Ukraina, ikke er «uansvarlig», men «et røverkjøp» i og med at de brukes til å «ødelegge en jevnbyrdig konkurrent».

 

Burgum: ‘We’re At War with Russia, We Just Haven’t Sent Troops Yet’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.