President Joe Biden sier at regjeringen vil betale «hele kostnaden» for gjenoppbyggingen av Francis Scott Key Bridge i Baltimore, etter at et lasteskip traff broen og fikk den til å kollapse tidlig tirsdag morgen.

Biden kom med sitt løfte under en pressekonferanse i Det hvite hus.

– Det er min intensjon at vi skal betale hele kostnaden for gjenoppbyggingen av broen. Jeg forventer at Kongressen vil støtte min innsats.

På spørsmål om ikke lasteskipet som forårsaket ulykken burde stilles til ansvar for kostnadene, gjentok Biden sitt løfte.

– Vi kommer til å betale for å få broen gjenoppbygd og åpnet.

Presidenten sa ikke hvor mye dette ville koste, skriver Breitbart News. Men Biden har hatt samtaler med transportminister Pete Buttigieg, og fortalt ham: «Vi kommer til å bruke alle de føderale ressursene de trenger for å håndtere denne krisen. Jeg mener alle føderale ressurser, og vi skal gjenoppbygge havnen sammen.»

Samtidig skriver Wall Street Journal at maritime jurister forbereder en lang juridisk kamp om hvem som skal betale for skadene. Rettsoppgjøret kan ta opp mot ti år, men forsikringspengene vil uansett betales ut raskere.

Baltimore er en svært viktig havn for USA, og mottok i fjor en rekordhøy mengde av varer, sa Biden.

– Det er også den viktigste havnen i USA for både import og eksport av biler og lette lastebiler. Rundt 850 000 biler går gjennom havnen hvert eneste år, og vi skal få den i gang igjen så snart som mulig.

– Femten tusen arbeidsplasser er avhengige av havnen, og vi skal gjøre alt vi kan for å beskytte disse arbeidsplassene og hjelpe arbeiderne.

Baltimore: Bro-kollapsen fanget på film; som et action-klipp. Seks savnet

Hvor skal pengene komme fra?

Som Breitbarts John Carney har rapportert, vil broens kollaps skape risiko for ytterligere inflasjon, redusert produksjonskapasitet og større offentlige underskudd i den amerikanske økonomien.

Selv om inflasjonen i USA har falt, så var inflasjonen høyere enn forventet i årets to første måneder, og USAs føderale gjeld er i øyeblikket på ufattelige 34.600 milliarder dollar.

Hvis staten betaler for reparasjonene, vil dette «øke budsjettunderskuddet i en tid der den føderale låneopptaket allerede er historisk høyt», mener Carney.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.