Det ble kun skapt 199 000 nye jobber i USA i desember. Dette er under halvparten av det økonomer forventet. Allikevel synker arbeidsledigheten til 3,9 prosent.

Økonomene hadde forventet minst 422 000 nye jobber i desember. På bakgrunn av gode tall i oktober og november var det et utbredt håp om enda flere nye jobber.

Kun 199 000 nye jobber i desember, som vanligvis er årets beste måned for jobbmarkedet, kan nesten beskrives som en katastrofe.

Julehandelen har gått bra i USA i år. Men av frykt for manglende forsyninger startet handelen uvanlig tidlig. Dette kan være forklaringen på de gode jobbtallene i september og oktober. Så stoppet det opp.

The economy added on 379,000 jobs in September and 546,000 in October, more than expected for each month. But much of that hiring appears to have been borrowed from the future, so to speak. In November, traditionally a big month for hiring, the economy added just 249,000 jobs.

I november var det 10 millioner ledige stillinger i USA. Det er flere grunner til at disse jobbene står tomme. Mange frykter viruset, og nøler med å returnere til fysiske arbeidsplasser som f.eks. restauranter og butikker.

Det kan også være slik at mange vegrer seg for å jobbe på grunn av krav om vaksinering og bruk av munnbind.

Den rekordhøye inflasjonen har ikke ført til tilsvarende økning i lønningene. Siden Biden-regimet betaler folk for å gjøre ingenting, så er det mange som ikke ser poenget med å ta seg en dårlig betalt jobb.

Breitbart

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.