Stikk i strid med alle spådommer kom 2,5 millon amerikanere i job i mai og arbeidsledigheten falt fra 14,7 prosent til 13,3. Det var fryktet at ledigheten kunne komme til å nå 20 prosent.

Numbers released by the Labor Department indicated that the economy added 2.5 million jobs in May and the U.S. unemployment rate dropped to 13.3 percent from 14.7 percent a month earlier. This was a stark reversal from expectations that the unemployment rate could reach nearly 20 percent in May, and Trump took the opportunity to crow over the positive economic news.

Trump kunne koste på seg å være optimistisk på vegne av USA frem mot valget.

«We’ll go back to having the greatest economy anywhere in the world, nothing close. And I think we’re going to have a very good upcoming few months. I think you’re going to have a very good August, very good July, but a spectacular, maybe spectacular September … and next year’s going to be one of the best years we’ve ever had economically,» Trump said, touting a «job surge.»

Dette er hva Demokratene frykter: Tidlig oppgang som «løfter velgerne» økonomisk. Det kan bli vanskelig å stå imot suksess.

DONALD TRUMPPublished 3 hours agoTrump touts surprise job gains, calls on states to end coronavirus lockdowns

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.