FBI undersøker de begivenheter som førte til at et massivt containerskip kolliderte med Francis Scott Key-broen i Baltimore.

Føderale agenter

Den 26. mars kollapset broen i Baltimore Harbour efterat det Singapore-registrerte lasteskipet Dali som var lammet av strømbrudd, kjørte inn i broen. Det førte til at en av de travleste havnene på USAs østkyst måtte stenges. Seks arbeidere forsvant i Patapsco River og antas å være omkommet.

Efterforskningen startet mandag morgen, skriver Washington Post. To ikke navngitte kilder sier til avisen at efterforskningen vil undersøke om besetningsmedlemmene var klar over at skipet hadde alvorlige problemer før de forsøkte å forlate havnen i Baltimore.

Før den ødeleggende kollisjonen. Foto: Hkhandrika, Wikimedia Commons

Tidlig mandag gikk føderale agenter ombord på skipet. Kort efter ankom flere båter med personer som sluttet seg til efterforskerne.

Rettslig autorisert politiarbeid

Myndighetene har sluppet lite informasjon om efterforskningen. FBI har kun bekreftet at føderale agenter har gått ombord på Dali.

– FBI er til stede ombord på lasteskipet Dali i forbindelse med rettslig autorisert politiarbeid, heter det i en uttalelse. Det ble ikke gitt informasjon om hva en eventuell etterforskning ville dreie seg om.

I sosiale medier sirkulerer det teorier om at skipets kollisjon med broen var orkestrert av fremmede makter:

Baltimore: Bro-kollapsen fanget på film; som et action-klipp. Seks savnet

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.