Siden Joe Biden inntok Det hvite hus har FBI forfulgt kristne, abortmotstandere og foreldre som kjemper for barnas utdanninger. Byrået jobber fortsatt iherdig med arrestasjoner tre år etter 6. januar, men overvåker ikke Gaza-protester.

I et intervju med NBC i forrige uke sa FBI-direktør Christopher Wray at de ikke overvåker de pågående demonstrasjonene ved universiteter i USA.

Programleder Lester Holt spurte Christopher Wray om de følger nøye med demonstrasjonene ved universitetene i USA:

– Er du bekymret for trusler fra disse demonstrasjonene? Overvåker dere aktivt disse protestene?

Wray svarte:

– Demonstrasjoner i seg selv er selvfølgelig ikke noe vi i FBI involverer oss i, men når det oppstår vold og trusler om vold, da blir vi bekymret.  Det har vi sett en betydelig økning av til og med før 7. Oktober – spesielt antisemittiske trusler og vold. Etter 7. oktober har antallet økt ganske mye.

– Vi overvåker ikke protester, men vi deler informasjon om spesifikke voldstrusler med lokale politimyndigheter. Vi overvåker ikke protester, sa Wray en gang til.

Washington Examiner skriver om saker og forteller at flere på sosiale medier kom med en rekke eksempler på at FBI har involvert seg i protester.

De overvåker ikke protester, de deltar i dem, sa en kvinne ved navn Wendy.

Ifølge den tidligere FBI-tjenestemannen Steven D’Antuono hadde FBI så mange betalte informanter plantet i folkemengden under protestene den 6. januar at de mistet oversikten over antallet og måtte foreta en revisjon senere, skriver New York Post.

Lederen for justiskomiteen i Representantenes hus, Jim Jordan, sa at han syntes det var bekymringsfullt at FBI ikke kunne spore aktivitetene på en tilfredsstillende måte og mistet kontrollen.

En annen bruker av sosiale medier sa at han antar at det er tryggere å spionere på foreldre og amerikanere som går i kirken enn på opprørere.

I 2023 gransket justiskomiteen i Representantenes hus det politiske misbruket av amerikanske myndigheter og en FBI-varsler vitnet at byrået hadde utpekt visse «radikale» katolske menigheter som potensielle «innenlandske» terrorister.

I 2022 ble Mark Houck arrestert av FBI i sitt eget hjem etter at byrået hadde avhørt abortmotstandere utenfor Planned Parenthood i Minnesota.

I 2021, ble Scott Smith fra Loudoun County i Virginia arrestert etter å ha deltatt på et skolestyremøte for å protestere mot et seksuelt overgrep mot hans tenåringsdatter begått av en transkjønnet elev.

National School Boards Administration (NSBA) som representerer skolestyrer og dets medlemmer,  karakteriserte ham og andre foreldre som «innenlandske terrorister» i et brev til president Joe Biden 29. september 2021.

I brevet ba NSBA om bistand fra ulike føderale politimyndigheter, inkludert justisdepartementet og FBI, for å rette søkelyset mot foreldre for ondskapsfulle handlinger, vold og trusler mot offentlige skoleansatte. Det kan være en form for innenlandsk terrorisme og hatkriminalitet, hevdet de.

I oktober 2021 utstedte justisminister Merrick Garland et memorandum som påla føderale politimyndigheter å gripe inn og overvåke trakassering, og trusler om vold mot medlemmer av skolestyrer, lærere og ansatte.

I 2017 brukte FBI droner under opptøyene i Baltimore etter at Freddie Gray døde under en arrestasjon. Etter en etterforskning ble det ikke tatt ut føderal tiltale mot de seks politibetjentene  som var involvert i pågripelsen av Gray og dødsfallet i varetekt.

Dette er bare noen av tilfeller hvor føderale etater, inkludert FBI, misbruker makt og går etter vanlige amerikanere.

Samtidig som Wray snakker så nonchalant om hatefulle, jødefiendtlige, og ofte voldelige demonstrasjoner over hele USA, fortsetter FBI å arrestere amerikanere mer enn tre år etter 6. januar.

Mandag ble to menn fra Sør-Carolina arrestert og stilt for retten i Greenville. Så langt er 27 menn fra delstaten arrestert etter opptøyene, skriver The State. Begge er siktet for bevisst å ha gått inn i et begrenset område, samt forstyrrende oppførsel og demonstrasjon i en Capitol-bygning. Tiltalen nevner ikke voldelige handlinger.

Mer enn 1387 personer fra nesten alle de 50 delstatene har blitt arrestert i forbindelse med 6. januar, ifølge justisdepartementet.

Dette er FBIs razzia mot Christopher Kuehne i Olathe, Kansas, som etter 6. januar ble siktet for ikke-voldelige handlinger, skriver «FreeStateWill» på X.

Bekymrede foreldre i USA er en trussel mot landet, men ikke voldelige antisemitter

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.