Samtidig jobber FBI med å finne ut hva et smuglernettverk med bånd til IS driver med og hva de skal gjøre med blodtørstige gjenger som er ansvarlig for mye av den voldelige kriminaliteten i USA og som distribuerer fentanyl nok til å drepe millioner.

En konservativ influenser på sosiale medier står overfor føderale anklager etter å ha blitt arrestert fredag i California, mer enn tre år etter stormingen av Kongressen den 6.januar.

Isabella Maria DeLuca, har mer enn 333 000 følgere på X.

Den 24 år gamle kvinnen som er fra Long Island og tidligere kongresspraktikant skal ha hjulpet andre som flyttet et bord fra senatets terrasserom som endte opp utenfor bygningen og skal ha blitt brukt mot politiet.

DeLuca var ikke med på å angripe politiet. Ifølge FBI-rapporten ble bordet senere brukt til å angripe politifolk som sto vakt ved Lower West Terrace Tunnel.

Videoopptak viser DeLuca i begrensede områder rundt Kongressen 6. januar, skrev FBI-agenten i rapporten.

Hun ble siktet for tyveri av statlig eiendom, ordensforstyrrelse og å ha gått inn i et begrenset område uten lov, alle forseelser.

Hun er en av 1300 personer som er siktet i forbindelse med stormingen av Kongressen.

Donald Trump har sagt at han vil vurdere å benåde noen av de siktede i forbindelse med 6. januar. I forrige uke skrev han på Truth Social:

– Mine første handlinger som din neste president vil være å stenge grensen, DRILL, BABY, DRILL og befri gislene som er urettmessig fengslet etter 6 januar!

– My first acts as your next President will be to Close the Border, DRILL, BABY, DRILL, and Free the January 6 Hostages being wrongfully imprisoned!” Trump wrote on Truth Social.

Blodtørstige gjenger og smuglernettverk med bånd til IS

Forrige uke advarte FBI-direktør Christopher Wray om utallige farlige trusler som kommer fra USAs grense, inkludert narkotikasmugling, voldelige gjenger og smuglere med bånd til IS.

Wray ble spurt av Florida-senator Marco Rubio under en høring i Senatets etterretningskomité om truslene ved grensen, inkludert Tren de Aragua-gjengen fra Venezuela. Wray sa at han ikke kunne snakke om en bestemt gjeng, men sa at det var farlige personer som kom inn via den sørlige grensen:

– Fra et FBI-perspektiv ser vi et bredt spekter av svært farlige trusler som kommer fra grensen. Og det inkluderer alt fra narkotikasmugling – FBI alene beslagla nok fentanyl de siste to årene til å drepe 270 millioner mennesker – det gjelder bare fentanyl.

– Mye av den voldelige kriminaliteten i USA er i hendene på gjenger som selv er involvert i distribusjonen av fentanyl.

Tjenestemenn har advart om tilstedeværelsen av gjenger, inkludert den blodtørstige gjengen Tren De Aragua, skriver Fox News.

Fox News rapporterte forrige uke at broren til den mistenkte i drapet på Georgia-studenten Laken Riley har bånd til gjengen. Både den mistenkte og broren hans er venezuelanere som tok seg inn i USA ulovlig.

Rubio spurte Wray om smuglernettverk som flytter mennesker over hele verden også kan ha bånd til IS eller andre terrororganisasjoner.

Wray sa at han ikke kunne gi for mange detaljer, men at de er bekymret for et smuglernettverk som skal ha bånd til IS. Han forteller at de jobber kjempehardt med sine partnere for å finne ut hva dette nettverket driver med.

Rubio ba ham bekrefte at FBI er bekymret for nettverk som har bånd til IS. – Riktig, sa Wray.

Det er betryggende å vite at Wray og hans team jobber hardt for å beskytte befolkningen fra voldelige og blodtørstige kriminelle. Og med arrestasjonen av Isabella Maria DeLuca, kan vi igjen føle oss trygge i våre gater.

FBI director issues chilling warning about threats against US.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.