Obama-administrasjonen hindret FBI å arrestere flere personer på amerikansk jord som var knyttet til Irans kjernefysiske ballistiske missilprogram, for å fremme forhandlingene om atomavtalen med landet. Flere av dem var kjente terrorister, sa to republikanske senatorer onsdag.

Senatorene Chuck Grassley og Ron Johnson mottok de oppsiktsvekkende påstandene via lovbeskyttede opplysninger fra varslere. New York Post skriver om saken.

Senatorene presenterte ugraderte interne e-poster fra FBI som varslerne hadde skaffet til utenriksminister Antony Blinken, FBI-direktør Christopher Wray og justisminister Merrick Garland.

Disse inkluderte et brev fra Grassley og Johanson som krevde innsyn i flere dokumenter knyttet til Obama-administrasjonens forhandlinger om atomavtalen:

– Dokumentene vi har fått utlevert viser at Obama/Biden-administrasjonens utenriksdepartement, under ledelse av John Kerry, aktivt og vedvarende blandet seg inn i FBIs operasjoner knyttet til lovlige arrestasjoner av kjente terrorister, medlemmer av iranske propaganda-nettverk og andre kriminelle som gir materiell støtte til Irans kjernefysiske og ballistiske missilprogram.

– Dokumentene viser også at ledelsen i Justisdepartementet og FBI lot det skje helt til Trump-administrasjonen endret kurs.

Grassley og Johnson avdekket minst åtte tilfeller mellom 2015 og 2016 der utenriksdepartementet tvang FBI til å avstå fra å arrestere personer med tilknytning til det iranske regimet.

Ett av tilfellene involverte en iransk statsborger på terrorlisten, og FBI-agenter var dypt bekymret over at de ble bedt om å stanse arrestasjoner av politiske grunner:

– Vi er alle veldig bekymret når vi ber agentene om å stoppe en arrestasjon, skrev en agent i FBIs avdeling for kontraetterretning i en e-post fra juli 2015 til en agent ved et FBI-feltkontor i Los Angeles.

– Men slik det ser ut nå, må vi alle lene oss tilbake og vente til alle forhandlingene mellom USA og Iran har løst seg selv. Vi vil fortsette å argumentere for aggressive handlinger, men vi vil sannsynligvis tape.

– Våre hender er bundet.

– We are all beside ourselves on asking the field to stand down on a layup arrest, an FBI counterintelligence division agent wrote in one July 2015 email to an Los Angeles FBI field office agent.

– However, as it stands right now we all have to sit back and wait until all the US and Iran negotiations resolve themselves, the counterintelligence division agent added. – We will continue to argue for aggressive action, however we will probably lose.

– Our hands are tied.

I en annen e-post fra 2017 mellom FBI-agenter fra samme avdeling, skrev en agent at de jobbet med åtte viktige saker, men utenriksdepartementet valgte å blokkere dem:

– Utenriksdepartementet blokkerte sakene. FBI/DOJ/USG kunne ha gått videre med sakene, men utenriksdepartementet valgte å blokkere dem.

– State Department held up the cases, the agent asserted. – The FBI/DOJ/USG could have moved forward with the cases but the State Department chose to block them

Dokumentene viser at justisdepartementet og FBI, inkludert daværende justisminister Loretta Lynch og daværende FBI-direktør James Comey, unnlot å ta de nødvendige skritt for å stoppe Kerrys obstruktive innsats mot byrået.

Navnene på personene er sladdet, men e-postene viser at minst én person kunne returnere til Iran, og at den kjente terroristen ble tvunget ut av landet, men ikke arrestert. En agent for kontraetteretning skrev i en e-post:

– FBI mistet muligheten til å arrestere personen, som står på terrorlisten, da vedkommende reiste til USA i juli 2015. Utenriksdepartementet blokkerte vår plan om å arrestere vedkommende mens han var i lufta, og han ble tvunget til å forlate USA umiddelbart etter ankomst.

– The FBI lost the opportunity to arrest the subject, who is on the Terrorism Watch List, when the subject traveled to the US in July 2015. The State Department blocked our plan to arrest while the subject was mid-flight and the subject was forced to leave the US immediately upon arrival, a counterintel agent wrote in one email.

Grassley og Johnson kritiserte ledelsen i FBI og Justisdepartementet for ikke å ha stoppet arrestasjonene og at UDs handlinger, under ledelse av tidligere utenriksminister Kerry, satte den nasjonale sikkerheten i fare, hindret FBIs innsats og motvirket USAs regjerings holdning mot Iran.

Obama-administrasjonens Joint Comprehensive Plan of Action, i dagligtalen kjent som atomavtalen med Iran, ble undertegnet av president Barack Obama i 2015. Den ble skrotet av president Donald Trump i 2018, skriver NYP til slutt.

Under Obamas «watch» var det åtte alvorlige terrorangrep i USA, ett for hvert år han okkuperte Det hvite hus. Det siste var massakren i Orlando på nattklubben Pulse som knyttes til LHBT-miljøer hvor IS-sympatisør Omar Mateen drepte 49 og såret 53 mennesker.

Før Pulse-massakren stormet et pakistansk ektepar, Obama Syed Farook og Tashfeen Malik, en offentlig bygning i San Bernardino County og åpnet ild mot rundt 80 ansatte som var på julefest på kontoret. De drepte 14 etter å ha sverget lojalitet til IS. En tredje muslim ble siktet for å ha hjulpet til med å kjøpe våpen.

Obama valgte alltid sine ord når han snakket om terrorangrepene. I 2009 åpnet major Nidal Hasan ild mot sine medsoldater på Fort Hood i Texas.  Presidenten kalte det «vold på arbeidsplassen», selv om Hasan var i kontakt med en al-Qaida-leder før angrepene og lovpriste Allah mens han drepte 13 soldater.

Obama: Atomavtalen med Iran er bra for Israel.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.