Det pågår fremdeles redningsarbeide efterat et lasteskip kjørte inn i en av broens pilarer og forårsaket totalkollaps.

Som et klipp fra en actionfilm

Nødetatene leter efter seks savnede personer etter at Francis Scott Key Bridge i den amerikanske byen Baltimore ble truffet av et lasteskip og kollapset.

Da mannskapet mistet kontrollen over skipet sendte de ut nødsignal, noe som gjorde det mulig i siste minutt å stanse trafikken over broen. Det reddet mest sannsynlig en rekke liv. Det passerer hver dag rundt 30.000 biler over broen.

Ifølge myndighetene krasjet skipet inn i broen rundt kl. 01.30 (06.30 norsk tid) tirsdag og begynte å brenne før det sank. I et spektakulært videoopptak ser man broen gi efter og falle ned i elven under.

– Strategisk angrep på USAs infrastruktur

I sosiale medier er ulykken blitt et diskusjonstema. Lara Logan ser «ulykken» i en større sammenheng:

– Brokollapsen i Baltimore var et genialt strategisk angrep på USAs kritiske infrastruktur – mest sannsynlig cyber – og våre efterretningstjenester vet det. Nu har de delt USA langs Mason Dixon-linjen – akkurat som under borgerkrigen.

Landets nest travleste strategiske vei for transport av kritisk gods er ute av drift i fire-fem år. Broen ble bygget spesielt for å frakte farlig materiale – drivstoff, diesel, propangass, nitrogen, lettantennelige materialer, kjemikalier og overdimensjonert last som ikke får passere i tunneler.

Det er ingen tvil: Dette var et ekstraordinært angrep både hva gjelder gjelder planlegning, timing og utførelse.

Angrepet var perfekt målrettet. De har funnet ut hvordan de skal bringe Amerika ned. Så lenge du holder deg unna det amerikanske militæret, kan du plukke USA fra hverandre. Vi er arrogante og uvitende – en selvutslettende kombinasjon.

Obama sa at de ville forandre USA fundamentalt, og det har de gjort. Vi er i fritt fall – ingen bremser – farten bare øker.

Video fra Telegram

Åtte personer skal ha falt i vannet da broen kollapset. To av dem ble reddet, en i kritisk tilstand mens en annen er utskrevet fra sykehuset. Seks bygningsarbeidere er fortsatt savnet.

– Det så ut som et klipp fra en actionfilm. En utenkelig tragedie, sa Baltimores borgermester Brandon M. Scott på en pressekonferanse.

Oppdatert onsdag 27.03 10.20:

Denne videoen i 8× hastighet, viser at skipet gjør en sving like før kollisjonen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Rogan O’Handley (@dc_draino)

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.