Journalisten Egon W. Kreutzer oppdaterer på sitt nettsted jevnlig en liste over tapte arbeidsplasser i Tyskland. Fra 21. september 2019 til p.t. siste oppdatering 21. februar 2024 har han registrert 2.193.495 tapte arbeidsplasser grunnet konkurser, bedriftsnedleggelser, oppsigelser etc. – alt dokumentert med henvisninger.

Næringslivet flyttes til Kina

Kreutzers liste gjør ikke krav på å være uttømmende: 

– Det sier seg selv at vi ikke har full oversikt over den faktiske gjennomføringen av varslede tiltak. Hensikten er først og fremst å gi et inntrykk av omfanget av de omveltningene det tyske arbeidsmarked gjennomgår.

De aller fleste av disse registreringene unngår oppmerksomhet i avisenes næringslivsredaksjoner. De er hver enkelt for små, men samlet gir Kreutzers rapportering et ganske utfyllende bilde av resultatene av tysk og europeisk energi- og industripolitikk: Næringslivet flyttes under påskudd av å redde klimaet og dermed kloden, til Asia og Kina spesielt. 

All velstand bygger på energitilførsel

Dette er en politikk som blir akseptert av flertallet. Velgerne tror på fortellingen om at klimaet kan «reddes» hvis vi overlater vår produksjon til folk i andre deler av verden. De har ikke fått med seg at fortellingen de blir servert mangler et kapittel om avhengighetsforholdet mellom velstand og tilførsel av energi.

Med hver oppføring i Kreutzers sarkastisk navngitte Arkiv 11 over «jobbmirakler», «Jobwunder – Archiv 11», går det tapt ekspertise det kan ha tatt flere tiår å bygge opp. Hver ansatt som slutter tar med seg kompetanse som ikke vil bli utnyttet andre steder.

Tysk energi­topp: Energie­wende kan ikke skje så raskt som planlagt

 

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.