Desperate Tesla-eiere får ikke ladet bilene sine på grunn av kulde i Chicago og ladestasjoner har blitt til bilkirkegårder, melder Fox News Chicago. Samtidig rapporterer Tesla at elbiler i Norge klarer seg bedre enn bensinbiler i minusgrader.

Fox har snakket med frustrerte folk på en Tesla superladestasjon som har hatt problemer med elbilene siden søndag ettermiddag. Vi har en haug med døde roboter her ute, sier en ung mann.

– We’ve got a bunch of dead robots here.

Som i Norge er det iskaldt i Chicago om vinteren. De siste dagene har det ligget på rundt -20 ℃.

Tyler Beard har prøvd å lade opp Teslaen sin i flere timer siden søndag ettermiddag:

– Ingenting. Ingen juice. Fortsatt på null prosent.

– Nothing. No juice. Still on zero percent.

A visibly frustrated man stands near a Tesla that failed to charge at a Chicago-area charging station on Monday. Source: WFLD / Fox News

Det er lange køer og forlatte biler ved flere Tesla ladestasjoner i Chicago-området. Chalis Mizelle forteller Fox at hun forlot bilen sin og fikk skyss av en venn etter at hennes ikke ville lades opp:

– Dette er galskap. Det er en katastrofe. Seriøst, sa Tesla-eier Chalis Mizelle.

– This is crazy. It’s a disaster. Seriously, said Tesla owner Chalis Mizelle.

Kevin Sumrak forteller at han landet søndag kveld på Chicago O’Hare internasjonale lufthavn og fant Teslaen sin død og var ute av stand til å starte. Han ble tvunget til å leie en bergebil for å frakte kjøretøyet til en fungerende ladestasjon.

Flere er frustrerte over at de ikke har fått noe svar etter har å ha ringt Tesla for å få hjelp. En person mener at det ikke er elbilen som er problemet men heller ladestasjonens infrastruktur.

Elbiler i Norge tåler kulden 

I Norge er visstnok ikke dette et problem og i går rapporterte magazinet Teslarati som er tilknyttet Tesla at elbiler klarer seg bedre enn bensinbiler i minusgrader.

De har innhentet tall fra redningstjenesten Viking som viser at elbiler er nesten dobbelt så bra som fossil-biler i kulden.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.