Transportminister Pete Buttigieg gjør narr av amerikanere som ikke vil kjøpe elbiler, og hevder at de er akkurat som folk på 2000-tallet som ikke ville tilpasse seg mobiltelefoner.

Utspillet kommer samtidig som minst åtte delstater styrt av demokrater planlegger å forby bensinbiler innen 2032. Daily Mail skriver om saken.

Buttigieg var gjest på Fox News tirsdag ettermiddag da han ble spurt om nedgangen i salget av Teslaer og elbiler, til tross for at Bidens administrasjon har fremmet dem.

Pete Buttigieg sa:

– La oss gjøre det klart at bilindustrien beveger seg i retning av elbiler, og vi kan ikke late som noe annet.

– Noen ganger, når disse debatten pågår, føler jeg meg som om det er tidlig på 2000-tallet, og jeg snakker med noen som tror at vi bare kan ha fasttelefoner for alltid.

Buttigieg la til at det eneste alternativet var at landet sakker akterut i forhold til Kina, eller at USA tar ledelsen. President Biden vil sørge for at elbilene blir produsert i USA, ettersom flere amerikanere velger elbiler.

Transportministeren la skylden på Trump og hevdet at den tidligere presidentens administrasjon tillot Kina å bygge opp en fordel på elbilmarkedet:

– Ikke fordi de er store miljøforkjempere i Kina, men fordi det er økonomisk smart. Vi har jobbet for å sikre at denne fordelen kommer tilbake på amerikansk jord.

Til tross for den rapporterte nedgangen i salget, sa Buttigieg til Fox News at forbrukerne vil ha elbiler og kjøper flere hvert eneste år enn året før. Tesla møter mer konkurranse ettersom GM, Ford og andre konkurrenter sørger for å få en del av elbilmarkedet.

Selv om salget av elbiler har gått ned, fortsetter demokratene å presse amerikanere til å droppe bensinbilene sine.

Minst åtte delstater planlegger å forby salg av nye bensinbiler i løpet av det neste tiåret – og flere vurderer å gjøre det samme, skriver Daily Mail.

I delstater der de har innført lovgivningen Advanced Clean Cars II vil kun nullutslippsbiler selges fra og med 2035.

Loven, som først ble vedtatt i California, innebærer at bilprodusenter og bilforhandlere ikke kan selge nye bensinbiler i disse delstatene.

Delstatene har gått lenger enn den siste føderale lovgivningen som ble kunngjort i forrige uke, der Biden-administrasjonen lanserte nye regler for gradvis utfasing av bensinbiler innen 2032, skriver Daily Mail.

Den nye føderale lovgivningen krever at bilprodusentene reduserer utslippene fra nye biler med rundt 50 prosent fra 2026 til 2032.

For å oppnå dette har etaten for miljøvern, Environmental Protection Agency, satt som mål at mellom 35 og 56 prosent av bilene skal være elektriske innen 2032, og at mellom 13 og 36 prosent skal være hybridbiler.

Opprinnelig ble det foreslått at to tredjedeler av alle biler som selges innen 2030 skal være elbiler, men denne planen ble endret i forrige uke, noe som ga bilprodusentene flere muligheter til å oppfylle kravene.

Men med Bidens nye påbud vil bilprodusentene etter hvert slutte å lage bensindrevne etterfølgere av de elskede muskelbilene fra 1960- og 1970-tallet, skriver Daily Mail til slutt.

Joe Bidens Corvette er kanskje ikke regnet som en muskelbil, men han elsker sin gamle sportsbil.

(I slutten av videoen rygger Biden inn i garasjen og vi kan se hans graderte dokumenter i bakgrunnen.)

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.