Fra en produksjonslinke for elbiler av merket Chevrolet Bolt EV ved General Motors anlegg i Lake Orion, Michigan. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB.

46 prosent av amerikanere som eier en elbil, vil velge en modell med forbrennings­motor neste gang de skal kjøpe bil, viser en under­søkelse fra konsulent­selskapet McKinsey.

Respondentene i undersøkelsen, som Daily Caller har fått innsyn i, viser til høye priser og problemer med manglende infrastruktur som begrunnelse for å gå bort fra elbil ved neste bilkjøp.

Det viser seg også at 58 prosent av de spurte vil beholde bilene de har lenger, mens 44 prosent vil utsette et bytte til elbiler.

Det er dårlig nytt for Biden-administrasjonens ambisjoner om å få amerikanere over på elbiler.

Biden-administrasjonen har et uttalt mål om at elbiler skal utgjøre 50 % av nybilsalget innen 2030, og Environmental Protection Agency (EPA) ferdigstilte i mars et strengt regelverk som vil tvinge produsentene til å sørge for at opptil 56 % av de lette kjøretøyene deres er elbiler innen 2032.

EPA har også fastsatt strenge utslippsstandarder for mellomstore og lette biler, og National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har også fastsatt standarder for drivstofføkonomi som vil presse produsentene ytterligere til å produsere flere elbiler.

Administrasjonen bruker også milliarder av dollar på å subsidiere produksjon og kjøp av elbiler, men produsentene taper fortsatt betydelige beløp på sine elbilproduktlinjer. Ifølge Cox Automotive vil elbiler fortsatt utgjøre under 10 % av det totale bilsalget i USA i 2023.

Det hvite hus har ikke besvart forespørselen om en kommentar, opplyser Daily Caller.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.