På Instagram fortalte Region Värmland i Sverige nybakte mødre at det er mulig å gå ned i vekt ved hjelp av sunne matvaner. Ifølge regionen var over halvparten av alle gravide registrert hos jordmødre i 2022 overvektige, noe som er høyere enn landsgjennomsnittet.

Nå har regionens ansatte blitt rammet av en strøm av ekle kommentarer fra tjukke kvinner. Dette skriver Nya Wärmlands Tidningen.

Overvektige kvinner la ut en rekke innlegg som inneholdt trusler og hat rettet mot regionen og dens ansatte. De hevder at helsepersonellet er «vekt-Taliban» som «hetser» og «hater kvinner».

«Jeg synes ikke vi har publisert noen uanstendige innlegg. Vi har imidlertid fått uanstendige kommentarer til våre ansatte som ikke er akseptable», sier Marja Rudenhed, nestleder i Region Värmland.

På grunn av mye hets og sjikane har regionen derfor avsluttet sin kampanje for at kvinner kan gå ned i vekt ved å endre sitt kosthold.

Fria Tider påpeker at regionens forrige kampanje, rettet mot overvektige menn, ikke resulterte i noen sinte eller fornærmede reaksjoner. Det er tydeligvis mulig å si til menn at de er tjukke, men ikke til kvinner.

Også i Norge forsvarer selverklærte «fettaktivister» retten til å være feit.

Overvekt er derimot blitt et stort internasjonalt problem, både blant menn og kvinner. Fedme kan ha reelle negative konsekvenser for din helse, ikke bare kosmetiske.

Nordmenn flest har overvekt eller fedme

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.