Elias Fries skola i Hylte kommune i Halland i det vestlige Sverige ble herjet av brann natt til tirsdag. Varsel om brann ble registrert klokka 01.18. Da nødetatene kom til stedet, var bygningen allerede overtent; den kan ikke reddes og vil brenne ned til grunnen.

Etterforskere er helt sikre på at brannen var påsatt, sier Morten Gunneng, vakthavende i politiet. De har satt i gang en foreløpig etterforskning av grov mordbrann. Flere beboere i området hørte glass bli knust og så deretter røyk komme fra skolen.

Informasjon fra vitner var så detaljert at den første politipatruljen klarte å lokalisere tre ungdommer i nærområdet og bringe dem inn til avhør, skriver politiet på sine nettsider. To av tenåringene sitter i varetekt, mens den tredje er løslatt fordi personen er under 15 år.

Kristina Kjellgrens sønn gikk på skolen som nå har brent ned. Hun snakker om skoleavslutninger hun har vært på og er fortvilet over at huset brant ned. «Jeg blir opprørt, forbannet og gråtkvalt. Det er så fryktelig unødvendig, og jeg har så mange flotte bilder av sønnens avslutninger på selve skolen og barna som er ute og leker hver dag», sier hun og fortsetter: «Det er en skole. Det er så mye som skjer, og nå er alt ødelagt».

Stockholm: Førskole er nedbrent i mistenkt mordbrann

Drammen-skole vil hindre skolebranner med gratis lunsj

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.