5. januar tente én eller flere elever på fyrverkeri i kantinen på Sola videregående skole. I kantinen var alle samlet for å feire «mangfold», der elever hadde kledd seg opp i ulike nasjonaldrakter.

– Politiet må komme til bunns i dette, sier rektor Asle Furumo.

Flere elever ble sendt til helsesjekk, skriver Stavanger Aftenblad. En måned senere gikk brannalarmen igjen.

Det ble oppdaget brann i et klasserom i andre etasje. Rektor Asle Furumo og en annen ansatt slukket brannen tidlig.

Furumo fortalte mandag til Aftenbladet at det ikke var noen elever i klasserommet da de stormet inn for å slukke brannen.

Heldigvis har elevene vært «ekstra snille» etter hendelsen, sier rektor.

Sola er en kommune som er mest kjent for flyplassen og de svært populære Solastrendene. Nå brenner skolene, og det er slåsskamper på bussene. Hva kan dette skyldes?

Masseslagsmål på buss i Sola – én til sykehus

Mandag måtte skolen evakueres, ettersom det var mye røyk etter den trolig påsatte brannen. Mistanken retter seg nok en gang mot hodeløs bruk av fyrverkeri.

– Politiets hovedhypotese er at det ble avfyrt fyrverkeri, og at det forårsaket brannen, sier etterforskningsleder Morten Vestbø ved FSI i Sør-Vest politidistrikt.

Ingen er mistenkt i saken. Men det er helt sikkert elever ved skolen som vet akkurat hvem som sto bak.

Rektor Furumo forsøker å ta vare på elevene og håper politiet finner de skyldige.

– Slik jeg ser rollefordelingen, forventer jeg at politiet følger hendelsen opp for å komme til bunns i hva som hendte. Min jobb er å sørge for at skolen er trygg og god for elevene, sier Furumo.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.