Nytt

Enkelte politikere ønsker å fremstille Furuset som en idyll i det multikulturelle landskapet, men området blir stadig avslørt som noe helt annet.

Nyttårsaften var ikke noe unntak. På Gran skole ble det knust en rute og kastet inn fyrverkeri. Akers Avis skriver om episoden onsdag  5.januar.

På nyttårsaften ble et vindu på Gran skole knust, noen tente på og kastet fyrverkeri inn i et klasserom der det eksploderte. Utrolig nok gikk det bra.

Brannmannen Bratlie kommer med noen vurderinger som gjør at skolen kan være glad for gardinene de har:

Brannmann Bratlie forteller at gardinene i klasserommet var av ikke-brennbart matriale. Hadde de antent, så kunne det blitt brann, mener han.

Før jul brant det i et garasjeanlegg på Stovner. Det ble en stor brann. På nyttårsaften var det nesten samme historie på Vestli. Flaks gjorde at det gikk bra.

På Vestli brant det i en søppeldunk som sto inntil et garasjehus. Huset tok fyr, men brannvesenet var tidlig på stedet og fikk slukket brannen før det ble dramatisk.                                                                                             I tillegg til de nevnte hendelsene var det flere tilløp til brann, branner i søppelkasser og noen heisestopp.

-Det var en normal, men veldig hektisk nyttårsaften, konkluderer stasjonsjef Bratlie.

At det brenner mer enn vanlig på nyttårsaften er vel en naturlig følge av bruk av fyrverkeri, ikke minst sammen med alkohol. Fyrverkeri inne i klasserom og branner i søppelkasser må vel være en følge av spesiell bruk av både fyrverkeri og fyrtøy?

Artikkelen finnes ikke på nett, men det gjør denne. Den forteller den rosenrøde siden av nyttårsfeiringen:

http://www.groruddalen.no/fyrte-opp-2011-paa-furuset.4868498-77747.html