Hverdagsdramatikk som peker utover lokale forhold: En politimann blir brutalt slått og jaget fra Furuset senter av en pakistansk ungdomsgjeng som sier han ikke har noe der å gjøre. Det er deres territorium.

Alvorlig, sier politiet. Det er den type hendelser som får politikere til å vri seg. Hva skal de gjøre? For å forstå må de samtidig granske og konfrontere sin egen fallitt.

Det er nesten ikke en hel rute i igjen i nærliggende Gran skole. Det er gått sommersport i å knuse ruter, forteller rektor.

Kilder opplyser til VG at en gjeng unge menn nærmest definerer Furuset som sitt område og ikke aksepterer «inntrengere».

Politimannen skal ha oppholdt seg noen timer på Furuset senter før han ble angrepet. Han observerte i området rundt senteret da han plutselig skal ha vært omringet av en ungdomsgjeng. Det er uklart om de visste at mannen var politimann.
..
Mennene skal ha vært kriminelle norsk-pakistanere.
..
På Gran skole på Furuset var 20 av 48 ruter knust da VG var utenfor onsdag ettermiddag.
..
Rektor på Gran skole, Sigrun Natvig Andreassen, forteller at ruteknusing på skolen nærmest er en årlig «sommertradisjon.»

– Men i år er det ekstra ille. Jeg vet ikke hvem som står bak, sier hun.

Politimann måtte løpe for livet fra rasende gjeng

Den sivilkledde politimannen ble slått i ansiktet og bedt om å komme seg vekk fra Furuset senter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂