Flere skogbranner har herjet i deler av Sør-Europa denne sommeren. På tross av forsøk på å hevde at klimaendringer er årsaken til dette viser det seg at mange av disse brannene trolig var påsatt.

Greske myndigheter fordømmer personer de omtaler som «avskum» etter at politiet har arrestert 79 brannstiftere over skogbrannene i landet. Dette melder BBC.

Sivilbeskyttelsesminister Vassilis Kikilias hevder at det har vært flere forsøk fra brannstiftere på å starte nye branner på Parnitha-fjellet, nordvest for Athen. «Dere begår en forbrytelse mot landet», sier minister Kikilias. «Brannstiftende avskum tenner på branner som truer skog, eiendom og mest av alt menneskeliv», uttalte Kikilias til grekere under en tv-sendt krisebriefing torsdag. «Dere kommer ikke unna med dette, vi finner dere, dere vil bli holdt ansvarlig».

Politiet og den greske etterretningstjenesten EYP etterforsker hendelsene, melder AFP.

Regjeringens talsperson Pavlos Marinakis sa til den greske allmennkringkasteren ERT at av 140 skogbrannrelaterte arrestasjoner var 79 relatert til brannstiftelse.

Hundrevis av brannmenn over hele Hellas har kjempet mot dødelige skogbranner. Tusenvis av mennesker ble tvunget til å flykte fra branner på den greske øya Rhodos etter at skogbranner brøt ut der og i andre deler av landet.

Det er ikke klima­endringer som setter skogene i brann

Mann arrestert for å ha tent på skog på Sicilia

Gresk regjerings­talsmann: De fleste brannene i Hellas er påsatt

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.