Det statlige tyske nyhetsprogrammet Tagesschau høster kritikk for måten de valgte å illustrere en artikkel om klimatrusselen på. I et intervju om temaet vanntap i innsjøer advarte klimaforskere som alltid om «ekstreme konsekvenser» for biologisk mangfold på grunn av den globale oppvarmingen. Bildet de brukte, var fra en kunstig anlagt innsjø som var drenert med vilje.

Bildeteksten bar bud om en grim fremtid: «Selv i Tyskland lider mange innsjøer av tørke og klimaendringer». Det melder Friatider.se

Nå høster Tagesschau kritikk, for bildet viser seg å være av Ellertshäuser See i Bayern. Dette er en kunstig innsjø, et vannreservoar, og bildet er tatt mens innsjøen ble drenert med overlegg i forbindelse med arbeider med rørgater på bunnen. Innsjøen har allerede fylt seg opp igjen på grunn av mye regn.

Tabben ble påpekt av mange brukere på sosiale medier, men til tross for dette lot Tagesschau (som tilsvarer det svenske Aktuellt) bildet stå i tre dager. Til slutt ble det venstreorienterte nyhetsprogrammet tvunget til å erstatte bildet med et foto av en uttørket kulp i Belgia.

Dette er bare nok et eksempel på den hemningsløse massemanipuleringen av publikum rundt den påståtte klimakrisen. Ethvert værfenomen verden rundt blir utnyttet for å «bevise» de påståtte massive endringene, og man publiserer klimaforskning om fremtiden som om det var empiriske fakta.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.