Christian Lindner under et møte i Forbundsdagen i Berlin 30. september 2022. Foto: Michael Sohn / AP / NTB.

For å sikre den fremtidige energitilførselen må Tyskland snarest begynne å utvinne sine innenlandske gassreserver ved hjelp av fracking, sier den tyske finansminister Christian Lindner (FDP) søndag til avisene i den tyske mediegruppen Funke.

Det er energikrisen og Russlands krigføring i Ukraina som er bakgrunnen for Lindners formaninger, og det er ikke første gang han tar til orde for å bruke denne teknikken.

Ifølge finansministeren kan fracking benyttes på en økologisk forsvarlig måte mange steder i Tyskland, og han mener det ville være uansvarlig å avstå fra å bruke den av ideologiske grunner, rapporterer det tyske nyhetsprogrammet Tagesschau.

«Vi må sette i gang produksjonen raskt. Jeg er trygg på at vi i løpet av få år vil kunne dekke en relativt stor del av behovet med innenlandske gassreserver. Det er tilrådelig å gjøre dette når man ser på utviklingen i verden.»

Det fridemokratiske partiet (FDP), som Lindner tilhører, ønsker å bruke alle slags energikilder i øyeblikket, og har tatt til orde for å forlenge bruken av kjernekraften. CDU, CSU og AfD vil også at Tyskland skal ty til fracking.

Men FDP sitter i en koalisjonsregjering der de to andre og større partiene, de grønne og det sosialdemokratiske partiet (SPD) er motstandere av fracking.

Det er nettopp fracking som har gjort det mulig for USA å produsere mye mer gass i de senere årene, og etter at Russland strupet gassleveransene til Europa, har USA eksportert betydelige mengder gass til Europa som er utvunnet på denne måten.

I mange europeiske land har det vært betydelig skepsis til fracking, men Storbritannia har vurdert å åpne for den.

Også i Italia tar regjeringen til orde for å utvinne mer gass innenlands, som kunngjort i statsminister Giorgia Melonis tiltredelsestale.

I et intervju med Il Giornale søndag tar også den italienske regjeringens energirådgiver, tidligere energistatsråd Roberto Cingolani, til orde for økt utvinning av gass i Italia – også med tanke på å selge noe av den til gunstige priser for italiensk næringsliv. Disse planene forelå allerede på slutten av Mario Draghis regjeringstid, og Meloni har signalisert at hun vil gjennomføre dem, opplyser den italienske avisen.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.