Robert Habeck under en pressekonferanse i Berling 11. april 2022. Foto: Fabian Sommer / DPA via AP / NTB.

Tyskland ønsker energi­uavhengighet fra Russland så raskt som mulig, men på grunn av miljø­hensyn sier økonomi­minister Robert Habeck nei til å øke Tysklands egen gass­produksjon ved hjelp av fracking.

Produksjon av skifergass ville være dyrt og tidkrevende, og utgjøre en trussel mot miljøet, sier Habeck ifølge Frankfurter Allgemeine. Konvensjonelle gassreserver i Tyskland er for det meste brukt opp.

Det er store gassreserver i det nordtyske lavlandet, men fracking, som består i å sprekke opp skiferlag nede i berggrunnen for å frigjøre olje og gass, er i det store og hele forbudt i Tyskland fordi teknikken antas å kunne forurense grunnvannet. Ikke desto mindre er fracking benyttet i mange land, fremfor alt USA og Canada.

Den tyske økonomiministeren, som representerer De grønne, avviser også å forby import av gass fra Russland. En øyeblikkelig embargo av russisk gass ville true den sosiale freden i Tyskland, sier Habeck.

CSU-leder Markus Söder, som er statsminister i delstaten Bayern, tar derimot til orde for at Tyskland bør begynne med fracking, og mener at forbudet bør oppheves.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.