Den første ordinære gassleveransen med skip fra USA til Tyskland ankom gassterminalen som nylig ble åpnet i Wilhelmshaven.

Tankskipet Maria Energy kom lastet med flytende naturgass (LNG), som skal konverters til gass på en flytende gassterminal som ble åpnet av Tysklands statsminister i desember.

I kjølvannet av krigen i Ukraina har Tyskland jobbet på høygir for å finne alternativer til gassen landet tidligere har kjøpt fra Russland. Den nye gassterminalen i Wilhelmshaven er en av flere som skal bygges for å unngå en energikrise.

I tillegg har Tyskland midlertidig gjenåpnet gamle kull- og oljefyrte kraftverk og forlenget driften ved tre atomkraftverk til midten av april.

Miljøaktivister har varslet protester mot Maria Energys ankomst. De mener Tyskland ikke bør importere fossilt brensel, særlig gass som utvinnes ved fracking.

Ved inngangen til det nye året var fyllingsgraden i de tyske gasslagrene over 90 prosent. Det skyldes til dels at uvanlig milde temperaturer i store deler av Sentral-Europa har redusert fyringsbehovet.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.