NRKs evige søken etter «tegn» som beviser den ulmende klimakatastrofen, har ledet dem til en studie fra forskere ved universitetet i Texas. Studien har angivelig analysert avdampingen separat for hele 1,4 millioner innsjøer verden rundt mellom 1985–2018. Og ikke overraskende er forskere «bekymret» og varsler katastrofe.

«Himmelen har blitt tørstere»

Resultatene viser at innsjøene totalt fordamper 15,4 prosent mer vann enn tidligere estimater har vist, forklarer økolog Gang Zhao og sier

– Himmelen er «tørstere» enn noen gang

Det viser seg at i et globalt perspektiv kan den totale fordampningen være større enn den kombinerte bruken av vann i husholdninger og industri. Nå håper de resultatene kan bidra til bedre forståelse, og at alle som jobber med dette kan bruke det nye datasettet de har utviklet.

Gavepakke til maktkåte politikere og grådige kapitalkrefter

At det blir brukt kan jeg garantere: Helt under radaren pågår en posisjonering rundt verdens drikkevanns-ressurser. Etter hvert som populasjonen på jorden stiger mot 10 milliarder eller mer, blir nemlig både innsjøer og grunnvann stadig mer utarmet pga jordbruk og husholdninger, og dermed stiger også verdien på drikkevann.

Politiske og finansielle krefter tørster etter studier som viser at ferskvann må «reguleres» og legges under internasjonal «kontroll» for å bidra til «solidaritet».

Slike studier baner vei for profitører til å påvirke politikere, så disse tar avgjørelser til profitørenes fordel – etter mønster rundt «fornybart»-industrien. I fremtiden kan dette føre til at norske politikere vil gjøre det samme med det norske vannsystemet vårt, som de har gjort med strømmen: Altså innføre «smart-vannmålere», avgifter, «rørleie» og høyere priser, for å gjøre alt enklere og billigere for deg, slik vi advarte om her.

Ikke lett å tolke

Artikkelen fra NRK bærer eller preg av at journalist Haugen Egge ikke akkurat har laud i realfag, for forklaringen til forskeren henger ikke helt sammen i norsk versjon. Eller kanskje vårt umerkede kommentarfeltet kan hjelpe oss med å tolke denne passasjen, sitat:

«Høyere temperaturer og økt stråling fra sola gjør at himmelen slurper i seg vannmolekyler som aldri før. Disse spres deretter ut i atmosfæren. Tidligere estimater er basert på fordampningshastigheten, men de har ikke tatt hensyn til det store volumet av vann som går tapt. Dette kan være på grunn av vann som både fryser og tiner,  forklarer forskeren.»

Man skulle tro at vann som fordamper ikke går tapt, men blir med i vannets kretsløp som vi lærte om på skolen før i tiden, men pytt. En ting er sikkert: Norske media vil bruke denne forskningen som nok et bevis på menneskeskapt global oppvarming, selv om forskeren i setningen over altså hevder at problemet skyldes:

«Høyere temperaturer og økt stråling fra sola«.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.