Göteborg har falt. Det var Hanif Balis kommentar til bildet av unge «arabiske» menn som skriker og mobber vekk kristne som vil forkynne Guds ord i Nordstan i Göteborg. For disse unge mennene finnes det bare én gud, Allah, og han er en nidkjær gud som ikke tåler konkurrenter.

Det var på lördagen som den kristna gruppen delade ut material och predikade i Nordstan. Ett gäng ungdomar omringade och försökte sedan störa ut predikanterna.

– De har gjort så här flera gånger. Det finns nog ett samband mellan deras högtid och agerandet, säger en av predikanterna till Samnytt.

Ordningsvakter avvisade gänget från platsen.

Dette er dominanskultur i n’te potens: Man overtar og beslaglegger det offentlige rommet. De europeerne som tror at dette er et marginalt fenomen, får tro om igjen. Dette er et varsel om hva som kommer. Til sist vil du smyge deg langs husveggene og være glad du får lov til å gå i kirken. Men i det offentlige rommet får du ikke vise deg med din tro.

Slik ser fremtiden ut – ikke bare i Göteborg.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.