Svært mange unge menn fra Göteborg har reist for å delta i krigshandlinger i Syria og Irak. Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, vil at alle kommuner skal ha en handlingsplan mot ekstremisme.

Så fint alt skulle bli med multikultur.

Integrationspolisen Ulf Boström konstaterar att Göteborg toppar rekryteringslistan och Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, anses att alla kommuner måste ha en handlingsplan.
– För de kommuner som inte har det, och Göteborg tillhör dem, är det hög tid att man skaffar det, sade hon i SVT:s Aktuellt i går.
Mer hjälp behövs
Mona Sahlin var i Angered för två veckor sedan för att träffa ett av ungdomsråden och det visade sig att alla där kände någon som åkte ner för att strida eller som dött.
– Det här är väldigt närvarande hela tiden och ungdomarna behöver mer hjälp från det offentliga Sverige, sade hon men framhöll att det finns många, både inom socialförvaltning och civilsamhället, som jobbat mot radikalisering länge och som har stoppat många som tänkt resa ner.
– Men allvaret måste upp på en högre nivå.

Aftonbladet