Kun dager før de tre siste kjernekraftverkene som er i drift i Tyskland legges ned, svarer 52 prosent av innbyggerne at de er imot nedleggelsen, ifølge en måling.

37 prosent mener derimot at det er riktig, og 11 prosent har ikke tatt stilling i saken, viser en måling gjennomført av Insa på vegne av avisen Bild.

1.004 personer deltok i undersøkelsen, som ble utført 6. april.

Alle Tysklands kjernekraftverk skulle legges ned innen utgangen av 2022. Det ble vedtatt under tidligere statsminister Angela Merkels periode, der bakteppet var Fukushima-katastrofen i 2011.

Men etter at krigen i Ukraina er brutt ut og Russlands gassleveranser til Europa er stanset, har Tyskland blitt nødt til å tenke nytt om energiforsyning.

Regjeringen, som består av tre partier, var uenige om hvorvidt anleggene burde legges ned. Derfor måtte statsminister Olaf Scholz ta en sjefsavgjørelse, og han besluttet at anleggene stenges 15. april.

Kritikere hevder at Tyskland ved å slutte helt med kjernekraft snur ryggen til en rimelig, pålitelig energikilde.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.