Thomas Rowlandson (1756–1827).
Vannfarger på papir, 38,3 x 52,5 cm, Yale Center for British Art, New Haven, Connecticut.

Thomas Rowlandson var, ved siden av den jevnaldrende James Gillray (1756–1815), en av de viktigste tegnere og satirikere i England mot slutten av 1700-tallet. Rowlandsons tegninger, ofte reprodusert som trykk, skulle bli en viktig inspirasjonskilde for franskmannen Philibert-Louis Debucourt (1755–1832), som vi nylig har presentert her.

Dette bildet ble senere reprodusert som et grafisk trykk i gravyr og akvatint, kolorerte eksemplarer er også kjent. Det gjengitte eksemplar er nå i Library of Congress, Washington DC. Trykket er noe endret i forhold til den første versjonen. Under bildet er det påført Drawing by T, Rowlandson, Aquatinto by Francis Jukes (1745-1812), Engraved by Robert Pollard (1755-1838), og Published by J.R. Smith, No. 83 Oxford Street, London.

Library of Congress har dette å nevne om noen av de avbildede personer:

Print showing large crowd gathered before pavilion in Vauxhall Gardens where Mrs. Weichsel ([Elizabeth] Billington) [sic, see below] is singing, in the lower left, Dr. Johnson is seated at a table, eating, facing front, with James Boswell and Oliver Goldsmith seated at the ends of the table, to the right of center, the Prince of Wales [later George IV] is whispering in the left ear of Perdita (Mrs. [Mary Darby] Robinson).

N.B.: The singer is not Elizabeth Billington, but her mother, Frederika Weichsel

.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.