Jens intervjues av Eirik Løkke for Civita i Aulaen i Oslo 8. desember. Spørsmålene er relativt snille. Løkke borer ikke i amerikanernes rolle i Ukraina helt tilbake til 2014, og slett ikke i de ulike signalene som har kommet, bl.a. ønske om regimeskifte som har vært uttrykt både av folk i Kongressen og Biden. Dette er ting verden har lagt merke til, men Løkke vil kanskje ikke gjøre verden utilpass. Jens har opplevd to amerikanske presidenter. Siden en del av det Jens sier minner mistenkelig om Trumps program, ville det ikke vært naturlig å konfrontere ham med det?

Jens vil for øvrig ikke kalle Kina en fiende. Men samtidig skal vi passe oss så vi ikke går i samme felle som med Russland. De opptrer altså som en fiende, kanskje de også er det også? Jens sier at kinesiske selskap er underlagt kommunistpartiet.

Det er ellers bemerkelsesverdig at Jens er gjest hos et forum som står Høyre nær. Han kaster glans over Civita og det sier kanskje noe om mangel på intellektuelt liv i arbeiderbevegelsen at de ikke har klart å lage noe tilsvarende Civita.

Eller Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.