Mandag ble Fort Lauderdale politibetjent Steven Phoroence frikjent etter å ha blitt siktet for vold mot en svart kvinne under en Black Lives Matter protest for 2 år siden. Juryen var sammensatt av tre menn, hvorav to var svarte, og tre kvinner. Forseelsen kunne vært straffbart med inntil ett år i fengsel.

Påtalemyndigheten sa at Pohorence dyttet den da 19 år gamle kvinnen som lå på kne under en av demonstrasjonene som fant sted over hele USA etter drapet på George Floyd i mai 2020, i Minneapolis.

Aktor Chris Killoran sa at Pohorence var frustrert under en Black Lives Matter-demonstrasjon i Fort Lauderdale sentrum da han dyttet kvinnen, noe som var en unødvendig og kriminell overreaksjon.

Forsvarsadvokat Michael Dutko sa at kvinnen, som løfter armene sine, var på nivå med Phoroences pistol, og det var uklart fra videoen om politibetjenten og kvinnen hadde kontakt.

Pohorence hadde fått administrativ permisjon og har vært uten lønn i to år etter å ha blitt siktet. Det var ikke umiddelbart klart om, eller når, han ville komme tilbake på jobb.

Carlos Gonzalez, en ekspert på politiets bruk av makt, var forsvarsvitne under rettssaken, og sa at Pohorence brukte en polititaktikk for å hjelpe en annen politikvinne.

– Jeg så det jeg beskriver som en svømmemanøver, sa Gonzalez i retten. – Han gikk gjennom (mengden) og svømte over.

Gonzalez sa at Pohorence svarte på et rop om hjelp fra en politibetjent som var redd fordi en mengde demonstranter omringet henne og ristet bilen hennes. Kvinnen var ikke en del av den gruppen. Påtalemyndigheten sa at hun var på bakken da Pohorence dyttet henne.

Under avsluttende argumenter sa forsvarsadvokater at Pohorence rett og slett prøvde å hjelpe en medoffiser i fare. – Det var en presserende situasjon om å hjelpe en betjent som var omringet, han kan ha rørt (demonstranten), men ingen ble skadet.

I videoen kan vi høre den kvinnelige poitibetjenten si, – They jump on my car, send me a unit … Mobben prøver å hoppe på bilen hennes og hun trygler om hjelp.




 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.