En gruppe demonstranter ble påkjørt av en bil som hadde kommet seg forbi blokaden på Interstate 5 i Seattle, USA 4. juli 2020. REUTERS/Jason Redmond/NTB

Lovløsheten har i flere uker preget områder i Seattle hvor Black Lives Matter-demonstrasjoner har pågått både dag og natt. To av deltakerne var Summer Taylor og Diaz Love. De to definerte seg som ikke-binære personer (kjønnsløse). Diaz Love filmet mye direkte og var flere ganger live på Facebook. På en av videoen hører man demonstrantene roper taktfast «fuck the police».

Black Lives Matter har sammen med Antifa blokkert flere veier i sentrum av Seattle i nesten tre uker og laget et området som de erklærte som «frigjort».

En av blokadene i Seattle.

Bevæpnede «fredelige» demonstranter. Twitter @SBANYPD

Trump krevde tidlig i juni at guvernøren og borgermesteren i Seattle måtte få kontroll på anarkistene.

Borgermester Jenny Durkan så ikke problemet. Hun svarte at Trump burde komme seg tilbake til bunkeren sin.

Borgermester Jenny Durkan tvitret om en Summer of Love. En pussig tilfeldighet gjorde at de to ikke-binære personene som ble påkjørt het Summer og Love.

Disse liberalistene har ikke peiling, svarte Trump 12. juni. Terrorister brenner og pryndrer våre byer, men de synes at alt er flott, selv døden.

Durkan hørte ikke på det øret. Så i juli ble konsekvensene av mini-anarkiet plutselig virkelighet. Kanskje politiet trengs allikevel?

 

Mannen som kjørte på jentene og drepte Summer Taylor er 27 år gamle Dawit Kelete. Han kom i full fart i en hvit jaguar mot demonstrantene etter å ha kommet seg forbi sperringene. Motivet for påkjørselen er uklart, sier politiet.

dawit kelete

 Damage is seen on the white Jaguar after it was driven through the protest

 

Journalist Mark Taylor-Canfield var et av vitnene. Han sa at sjåføren av bilen hadde mer enn nok tid til å senke farten før han kjørte inn i demonstrantene.

“It sped up and went right into the middle of the crowd, so most of us assumed it was a purposeful attempt at vehicular homicide.”

Diaz Love overlevde påkjørselen:

Taylor Summer døde av påkjørselen.

 

Politiet har stengt motorveien for demonstranter. De som bryter dette vil bli arrestert:

For bare en uke siden ble også en 16-åring skutt og drept inne i den «politifrie» sonen. «Nok er nok», sa politimesteren, men det var det tydeligvis ikke.

Seattletimes

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.