Nytt

Politiet i Seattle etterforsker et drap og en livstruende skade etter skyting i protestområdet Capitol Hill, kjent som Chop. Det skriver Seattle Times.

Det omtrent seks kvartal store området har vært et samlingspunkt for demonstranter som protesterer mot politivold mot svarte mennesker og har fått bred oppmerksomhet siden det ble kjent som CHAZ: Capitol Hill Autonomous Zone.

Politiet i Seattle rapporterte lørdag at de forsøkte å respondere på en melding om skudd avfyrt på Cal Anderson Park, inne i CHOP-protestsonen, men at de ble møtt av en voldelig folkemengde som forhindret dem fra en trygg adkomst til ofrene.

En video viser politiets innsatsteam – med håndvåpen trukket og i en falanks ledet av politi som holder skjold – i forsøk på å komme inn i den såkalte autonome sonen for å hente ofrene. Ofrene hadde imidlertid allerede blitt fraktet til sykehus med privatbil.

Gruppen av politi ble raskt omringet av sinte og skrikende demonstranter som hindret dem i å komme videre. Teamet dro, men ikke før andre demonstranter stilte opp for tilsynelatende å beskytte offiserene mot sinte medlemmer av mengden da de trakk seg tilbake.

Dette er ifølge Seattle Times den andre hendelsen med våpenvåpen i det som siden har blitt Capitol Hill Occupied Protest, eller CHOP. 7. juni ble en mann pågrepet etter at han kjørte bilen sin inn i en folkemengde. Han er anklaget for å ha skutt en mann som bøyde seg inn i kjøretøyet hans og prøvde å stoppe ham.

Politiets fagforeningsleder Michael Solan har uttrykt skarp kritikk overfor ordfører Jenny Durkan og hennes beslutning om å tillate demonstranter frihet til styre seg selv. Ifølge Seattle Times mener han at dette er et direkte resultat av byens ledelse, hvor folkevalgte ikke klarer å håndheve rettsstaten, og at dette vokser ut over det opprinnelige seksblokksområdet. Han sier: «Dette har betydning for hele byen».

Kjøp Peder Jensens bok her!

Les også