Kontrollpost ved grensen til den okkuperte sonen i Seattle, Washington. Foto: Lindsey Wasson / Reuters / NTB scanpix

En 16-åring er drept og en 14-åring kritisk såret etter å ha blitt skutt i den okkuperte, politifrie sonen i Seattle i Washington.

– Nok er nok, sier politisjef i Seattle Carmen Best.

Også i forrige uke ble en tenåring skutt og drept i området hvor demonstranter har jaget ut politiet og opprettet Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ). Det har vært fire skyteepisoder på ti dager.

– Vi må kunne gå inn i området igjen. Dette er farlig og uakseptabelt, sa Best på en pressekonferanse mandag ifølge Seattle Times.

Okkupantene har i over tre uker hatt kontroll over et område rundt Capitol Hill i Seattle. De nekter å forlate området før kravene om blant annet slutt på politivold innfris.

De to tenåringene skal ha sittet i en Jeep Cherokee SUV da «flere uidentifiserte personer» skjøt mot dem. Politiet har ingen mistenkte.

Bevæpnede vakter vokter området.

Okkupantene hevder at mandagens skyteepisode ikke har noe med deres aksjon å gjøre.

– Jeg føler meg tryggere her enn noe annet sted, sier en av organisatorene bak okkupasjonen, David Lewis, til Seattle Times.

8. juni trakk politiet seg ut av CHAZ-området etter voldsomme protester. Okkupantene etablerte veisperringer og barrikader og opprettet «kontrollposter» bemannet med væpnede vakter.

President Donald Trump har kommet med hard kritikk av myndighetene i Seattle for å unnlate å gjenopprette lov og orden.

Det er flere hundre boliger i de okkuperte kvartalene.

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.