Den aggressive mobben av Black Lives Matter-demonstranter i Washington DC skrek taktfast og ble rasende da en restaurantgjest nektet å heve armen i hyllest. Det kunne likegodt ha vært en scene fra 1933.

Intetanende ble et par som satt og spiste middag utenfor en restaurant i Washington DC omringet av en gruppe med Black Lives Matter-demonstranter som ville tvinge restaurantgjestene til å løfte armen som hyllest til BLM. Den aggressive mobben ble rasende da en av gjestene nektet. De skrek taktfast: ‘White silence is violence! No justice, no peace!’

Kvinnen trekker seg tilbake i stolen. Mobben kommer nærmere, noen av dem er helt oppe i ansiktet hennes mens de fortsetter å skrike og kreve at hun hever armen for å hylle BLM.

Scenen er skremmende. Var det slik det var i 1933 da nazistene krevde at vanlige folk skulle gjøre nazihilsen? Mobben i Washington DC kunne like gjerne ha skreket «sieg heil!».BLM-mobben besto hovedsakelig av hvite (og sannsynligvis svært privilegerte og velutdannede sådan). Kvinnen som ville spise middagen sin i fred heter Lauren Victor og hun hadde tidligere deltatt på BLM-demonstrasjoner. Men akkurat da mobben kom ville hun helst ha middag. Hun følte seg presset og under angrep. «Det føltes ikke riktig», sa hun.

Den svarte forfatteren Thomas Chatteron Williams kommenterte på Twitter:

‘Dette er galskap. Dette er sekt-oppførsel. Dette er hva moralsk panikk drevet av teknologi ser ut som.»

Den aggressive BLM-mobben ser seg selv om ofre og vil «rense» verden for historiens synder. De er intolerante og farlige i sin ekstremisme slik de med diktatorisk hånd vil tvinge andre til å underkaste seg deres ideer. De er vårt århundrets fascister. Og de skjønner det ikke selv.

Daily Mail

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.