Etter ni måneder med korona-nedstengning fikk endelig en liten gruppe av fotballfans lov til å være til stede under kampen mellom Derby og Millwall på lørdag. Kampen åpnet med en på forhånd annonsert kneling for Black Lives Matter. Den tidligere frivillige knelingen er blitt et obligatorisk ritual. Det likte ikke Millwall-supporterne – de buet høyt og tydelig fra tribunen.
 

Tidligere landslagsspiller Micah Richards syntes ikke at Millwall-fansen fortjente å få lov til å se på kampen. Hvordan ble de valgt ut? spurte han.

«It is just disheartening. How do these fans get allocated to the games?»

«There are 2,000 so you can pinpoint the people going. There are no excuses. I am sick to death of talking about this situation.

Micah Richards mener at fans som ikke aksepterer kneling for Black Lives Matter, ikke bør ha rett til å være på tribunen.

Tidligere Coventry- og Aston Villa-spiller Dion Dublin la til at hvis de var uenige i knelingen, var de rasister. De som ikke er enige i Black Lives Matter, er alle rasister for ham, sier han:

«They don’t agree with taking the knee, which means they are racist. They don’t agree with Black Lives Matter; that says they are racist to me.

Gary Lineker skrev sarkastisk på Twitter: La oss være rettferdige, det ser ut til at det bare var et lite mindretall av Millwall-fans som ikke buet mot spillerne som knelte.

Det finnes motstemmer til dem som støtter BLM, som av mange nå anses som en politisk bevegelse:

 

Også en minister uttalte seg om saken:

BBC Sport    Daily Mail

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.