Gareth Southgate, manager for det engelske fotballandslaget, mener tilhengerne av laget ikke forstår budskapet bak spillernes kneling før kampene.

Dette sier han til ESPN etter at laget ble pepet ut av noen av de 7000 tilskuerne som ikke satt pris på denne knelingen for en marxistisk, rasistisk og voldelig bevegelse som Black Lives Matter.

Dette skjedde under gårsdagens privatlandskamp mot Østerrike.

«I was pleased it was drowned out by the majority of the crowd, but we can’t deny it happened,» Southgate said.

«It’s not something on behalf of our Black players that I wanted to hear, because it feels as though it is a criticism of them.

«I think the majority of people understand it. Some people aren’t quite understanding the message and I suppose we are seeing that across a number of football grounds at the moment.»

De overbetalte mangemillionærene, hvor noen tjener over 100 millioner i året, var skuffet over publikum. Kick it Out, som er den engelske fotballens egen antirasistiske bevegelse, sier i en uttalelse:

«Taking a knee was a gesture chosen by the players as a stance for greater racial equality in football.»

Det engelske fotballandslaget går under tilnavnet «The Three Lions», på grunn av de tre løvene som er et nasjonalt symbol som bæres på drakten.

Men nå er nasjonens stolthet og fortvilelse, som kun har vunnet ett mesterskap (VM 1966), i ferd med å miste støtten fra sine egne.

Som Kick it Out skriver:

«To those that booed, we ask you to support them irrespective of the gesture they use. The actions and support of all fans can send a powerful message across the whole country that football is united in the fight against racism.»

Med andre ord: Woke-preget markering mot en innbilt, systemisk rasisme er viktigere enn idrettsglede og hva flertallet i Storbritannia føler. Og hvis man bare ønsker å se en fotballkamp, ta en øl og kose seg?

Da må man reise tilbake i tid.

Sportskanalen ESPN har forøvrig omfavnet den nye woke-ideologien med nebb og klør, og dette har nok medvirket til at de har mistet over halvparten av seerne, som vil slappe av med sport i helgene uten å marineres i politiske statements under hver eneste basketballkamp eller NFL-kamp.

Gareth Southgate er forøvrig best kjent for å sørge for at England tapte den dramatiske semifinalen mot Tyskland, på hjemmebane i 1996. Han misset på sin straffe i den avgjørende straffekonkurransen.

ESPN

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.